În fine, începe licitația pentru Strada Tărpiului! Valoare: 15,5 mil. lei

În fine, începe licitația pentru Strada Tărpiului! Valoare: 15,5 mil. lei

După 12 ani de promisiuni, bistrițenii care au zilnic treabă cu Strada Tărpiului, una dintre cele mai aglomerate și în același timp ponosite din oraș, au o primă certitudine că urmează schimbarea. Ieri, Primăria a lansat, în sfârșit, licitația pentru a desemna un constructor.

Licitația va avea loc în data de 10 iunie, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 15,5 milioane lei. Contractarea va trebui să meargă repede, pentru că Primăria are alocați de la Guvern 2,5 mil. lei pentru acest proiect și dacă nu îi consumă până la 31 decembrie va trebui să-i returneze. Primarul Turc chiar a declarat ieri public că va încerca să aibă o discuție de bun simț cu participanții la licitație, rugându-i pe cei care vor pierde să nu depună contestații. În plus, câștigătorul licitației va fi condiționat să finalizeze prima etapă a lucrărilor (în valoare de 2,5 mil. lei) până la final de an, chiar dacă asta va presupune să lucreze și pe timp de noapte.

Până la urmă, Primăria a ales să meargă pe proiectul vechi, pregătit de administrația anterioară, cu trei benzi de circulație, trotuar și pistă de bicicletă până în zona Leoni, iar de acolo spre pădure drumul va continua cu două benzi, trotuar și pistă de biciclete.

Lungimea totală a drumului reabilitat este de 2,73 km, la care se adaugă realizarea unei rețele pluviale în lungime de 3,31 km și a unei rețele de iluminat public, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, pe o lungime de 3,13 km.

Lucrările vor fi executate în câteva etape, pentru acest an deocamdată fiind disponibili doar cei 2,5 mil. lei primiți de la Guvern. Cu acești bani, va fi realizat tronsonul de drum dinspre pădure spre intersecția cu strada Mușcatei. Termenul maxim de execuție ce va fi prevăzut în contract este de 36 de luni.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*