În pandemie, METALLER Bistrița a exportat tâmplărie de aluminiu de cca. 0,5 mil. euro

În pandemie, METALLER Bistrița a exportat tâmplărie de aluminiu de cca. 0,5 mil. euro

Brandul de tâmplărie din aluminiu METALLER, creat în 2019 de compania bistrițeană Metaller Windows, s-a orientat foarte mult pe export în 2020 și a livrat mărfuri de cca. 500.000 euro în țări precum Anglia, Germania, Italia.

“Pentru orice afacere acest an a fost unul plin de provocări, cu atât mai mult pentru un business la început de drum. Noi am pornit efectiv producția în 2019. E adevărat, începutul de drum îți oferă șansa să fii creativ și flexibil, pentru că nu ai nimic de pierdut. Deși inițial ne propuseserăm să acoperim cât mai mult județe limitrofe Bistriței-Năsăud, am prins câteva contracte în afara țării și ne-am mobilizat rapid. Clienții au fost foarte mulțumiți și urmează, curând, o primă livrare și în Austria”, explică Gabriel Rusu, directorul de vânzări al Metaller.

Planurile de a acoperi întâi piața românească nu au fost totuși abandonate, compania livrând tâmplărie pentru diverse proiecte din Bistrița, Timișoara, Cluj-Napoca. De exemplu, compania lucrează acum la viitorul restaurant SUBWAY, care va fi inaugurat curând în Bistrița.

„Metaller a apărut ca să acopere o cerere a pieței pentru anumite produse speciale confecționate din aluminiu. Tâmplăria din aluminiu, în special dacă vorbim de ferestre și uși, a câștigat mult teren în ultimii ani, fiind ca preț o soluție intermediară între PVC și lemn masiv, dar cu o calitate și durabilitate foarte bune”, spune Gabriel Rusu.

În această etapă a businessului, Metaller confecționează, la scară mică, produse de tâmplărie din aluminiu de înaltă calitate. Furnizorii de materie primă sunt între liderii mondiali pe domeniile lor: Alumil (aluminiu) și Saint Gobain (sticlă). Printre produsele cu structură de aluminiu pe care le propune Metaller se numără ferestrele, ușile, pereții-cortină, wintergarden-urile, luminatoarele, balustradele, treptele si pardoselile din sticlă, cabinele de duș etc.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*