Începe licitația pentru stadionul și bunurile GLORIA. Cine vine cu aproape 10 mil. euro?

Lichidatorul judiciar al Asociației “Club Fotbal Gloria 1922 Bistrița”, organizație aflată în insolvență, a anunțat licitația pentru bunurile care au aparținut clubului sportiv. Licitația va avea loc peste 6 zile, iar prețul de pornire este de 40,8 mil. lei.
La licitație sunt scoase următoarele bunuri, imobile și mobile:
- Tribuna I
- Tribuna II
- Anexă Tribuna II compusă din grupuri sanitare
- Clădire studio TV
- Anexă bucătărie
- Peluza
- Teren de joc II
- EVALUARE: 37,1mil. lei
- Teren de joc parcela 1
- Teren de joc parcela 2
- EVALUARE: 2,2 mil. lei
- Clădire administrativă
- EVALUARE: 1,36 mil. lei
- Bunuri mobile de natura mijloacelor fixe (mașină trasat teren, TV color plasmă, presă pentru picioare, bandă de alergat, bicicletă fitness, motocositoare, mașină de gătit, mașină de spalat vase, etc.)
- EVALUARE: 0,1 mil. lei
- Bunuri mobile de natura obiectelor de inventar uzate
- EVALUARE: 0,23 mil. lei
- Echipament sportiv folosit
- EVALUARE: 0,27 mil. lei
Lichidatorul anunță că licitația va avea loc în 29 iunie, de la ora 15.00 și că prețul total de pornire este de 40,8 mil. lei (cca. 8,4 mil. euro).
Instanța de judecată a admis în ianuarie 2013 intrarea în insolvență a Asociației “Club Fotbal Gloria 1922 Bistrița”, asta după ce clubul sportiv s-a confruntat cu mari probleme financiare din cauza datoriilor acumulate către furnizori, jucători, salariați și bugetul de stat. Tribunalul Bistriţa-Năsăud a numit ca administrator judiciar pe SC Consult Management UV IPURL.
“‘În baza art. 32 din Legea 85/2006, admite cererea formulată de debitoarea Asociaţia Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa (…) privind procedura insolvenţei. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei Asociaţia Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa. Numeşte administrator judiciar pe Consult Management UV IPURL, cu sediul în Bistriţa (…), care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 20 din lege, remuneraţia urmând a fi stabilită ulterior pe bază de decont, în funcţie de volumul şi complexitatea activităţii prestate”, se menţionează în soluţia Tribunalului Bistriţa-Năsăud.