Începe șantierul la ansamblul rezidențial cu 900 de apartamente, lângă LEONI 2

Începe șantierul la ansamblul rezidențial cu 900 de apartamente, lângă LEONI 2

Cel mai mare proiect rezidențial anunțat vreodată în Bistrița – peste 900 de apartamente, lângă fabrica LEONI 2 – face pași înainte. Antreprenorul bistrițean Ioan Tamaș și familia sa, prin firma LYRA Residence BN, pregătesc terenul și documentația finală pentru viitorul ansamblu imobiliar.

Câteva buldoexcavatoare lucrează de zor în aceste zile pentru a curața terenul de 3,5 ha situat în dreapta fabricii Leoni 2. Două blocuri cu 12 etaje, totalizând 246 de apartamente și spații comerciale în suprafață de 4200 mp, plus amenajările și parcările aferente – sunt primele care vor fi ridicate, pentru ele existând deja Certificat de Urbanism de la Primărie. Apartamentele vor avea 1,2 sau 3 camere, iar unele vor fi de tip penthouse (cu scară interioară). Cele două blocuri vor fi conectate între ele la nivelul parterului cu zona de spații comerciale. Valoarea totală a investiției pentru această fază este estimată la 17,8 milioane lei. În etapa a doua a proiectului, dacă totul merge bine, investitorii pregătesc încă 4 blocuri.

Proiectul este practic cea mai amplă dezvoltare imobiliară din județ realizată într-un singur loc, pe modelul Maurer de la Brașov. Până acum, Ioan Tamaș, care are afaceri în domeniul transporturilor și alte servicii, a mai construit un bloc cu apartamente peste Podul Berăriei, împreună cu un alt partener.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*