Îndemânarea Construct a câștigat un contract de 6,5 milioane lei pe zona Rebrișoara-Năsăud

Îndemânarea Construct a câștigat un contract de 6,5 milioane lei pe zona Rebrișoara-Năsăud

Compania Îndemânarea Construct, controlată de antreprenorii Darius și Alexandru Simionca, a câștigat contractul de 6,5 milioane lei + TVA pentru reabilitarea conductei de aducțiune pe traseul Rebrișoara Năsăud și a sistemului de alimentare cu apă în Năsăud.

 Lucrările respective înseamnă Lotul 2 dintr-un contract mai amplu, în valoare de aproape 42 milioane lei. Sursele de finanțare ale acestui contract masiv sunt: POIM 2014-2020 (76,97%), Guvernul României (11,77%), bugetul local (1,81%), Aquabis (9,45%).

Pentru Lotul 2, câștigat de Îndemânarea, termenul de execuție a lucrărilor este de 20 luni de la semnarea contractului. Concret, conducta de aducțiune de la stația de tratare a apei Rebra va fi reabilitată pe o lungime de 5,6 km, până la stația de pompare a apei potabile din apropierea stadionului Progresul. Va fi montată o stație de ridicare a presiunii și va fi introdusă o conductă de refulare în lungime de 595 m (aceasta va avea în total 1.487 m, 882 m fiind deja realizați). Vor fi reabilitate un rezervor de 1000 m3 și o baterie de rezervoare de 2×300 m3. Vor fi realizate rețele de distribuție apă potabilă pe o distanță de 4,7 km.

Marele contract 6 este împărțit în 3 loturi.

Licitația la Lotul 1 (Extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare în Sângeorz-Băi, Maieru, Anieș – 21,2 milioane lei) încă nu are un câștigător clar, lupta între unii dintre cei 11 ofertanți mutându-se la CNSC (instituția care soluționează contestațiile). Până la 19 aprilie, CNSC e obligată să dea un răspuns.

Lotul 2 a fost adjudecat, iată, de bistrițenii de la Îndemânarea Construct.

Lotul 3 (Rețea de canalizare în Salva, extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă în Telciu – 10,6 milioane lei) a fost câștigat de ARL Cluj (membră a grupului austriac Strabag)

Compania Îndemânarea este unul dintre cei mai puternici constructori în plan local, dar și mare furnizor de agregate și betoane. La nivel de 2016, firma avea un rulaj de peste 22 milioane lei și mai mult de 100 de angajați.

 

 

Categories: Business in top

About Author