ÎNDEMÂNAREA intră în piața confecțiilor și prelucrărilor metalice, cu o fabrică de peste 3 mil. euro

ÎNDEMÂNAREA intră în piața confecțiilor și prelucrărilor metalice, cu o fabrică de peste 3 mil. euro

Compania ÎNDEMÂNAREA PRODCOM, unul dintre cei mai mari constructori și producători de materiale pentru construcții la nivel local, investește într-o fabrică nouă.

Investiția, în valoare totală de peste 3 milioane euro, va fi realizată în baza de producție a companiei ÎNDEMÂNAREA din comuna Livezile. Fabrica, dotată cu echipamente de ultimă generație, va realiza piese și accesorii metalice pentru clienți din marea industrie. În primăvara anului viitor, ÎNDEMÂNAREA va construi două hale industriale de cca. 1500 mp fiecare, finanțate din surse proprii, unde se va desfășura producția. Echipamentele (strunguri, freze CNC, mașini de debitat cu laser și plasmă, utilaje de virolat și abkant CNC), în valoare de 2 milioane euro, sunt finanțate din fonduri europene, grație unui proiect câștigat de companie. Investiția va fi finalizată în cursul anului 2019, iar fabrica va angaja aproximativ 50 de oameni.

“Activitatea de producție de piese și accesorii metalice este o activitate economică nouă pentru noi, dar nu străină de domeniul în care activăm. Cererea din piață pentru astfel de produse depășește cu mult oferta și nu vrem să ratăm o astfel de oportunitate. Este un pariu cu noi înșine, însă nu mai mare decât pariurile câștigate deja cu celelalte investiții ale noastre, precum producția de prefabricate din beton, cariera de piatră din Dornișoara, județul Suceava, sau stațiile de beton și de asfalt”, explică Darius Simionca, directorul general adjunct al ÎNDEMÂNAREA și co-proprietar al afacerii.

Acesta este convins că nu va avea probleme să găsească forță de muncă pentru noua fabrică, în condițiile în care salariile vor fi competitive și există deja și varianta de a aduce muncitori din alte țări, cum ar fi Republica Moldova, Vietnam sau Sri Lanka.

Deținută de familia Simionca, ÎNDEMÂNAREA este o afacere care în 2018 a celebrat 25 de ani de prezență și experiență în domeniul construcţiilor civile și industriale, cu un portofoliu reprezentativ de lucrări.

Categories: Business in top

About Author