Investiție de 40 mil. euro pentru transformarea gunoiului în biogaz

Investiție de 40 mil. euro pentru transformarea gunoiului în biogaz

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud are planuri mari în ceea ce privește deșeurile! Mai exact, se discută despre amenajarea unui depozit pentru deșeuri reziduale, investiție care ar urma să ajungă la aproximativ 40 mil. euro și care se vrea a fi implementată în următorii ani. 

“În viitorul foarte apropiat, adică în interval de 2-3 ani, se vor reutiliza, se vor recicla practic și deșeurile reziduale. Acolo trebuie să ajungem! Tot deșeul din pubela neagră trebuie să treacă printr-un proces de tratare, trasformare și valorificare și asta va face obiectul următorului proiect european la care Consiliul Județean lucrează în acest moment”, explică Paul Plăian, directorul ADI Deșeuri.

Proiectul despre care vorbesc cei de la ADI Deșeuri se ridică la aproximativ 40 mil. lei care ar urma să fie accesat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Cu acești bani la Tărpiu ar urma să fie înființată o stație de tratare mecanico-biologică astfel încât toate deșeurile reziduale ar urma să fie transformate în biogaz.

Categories: Local

About Author