Investiție de peste 24 mil. lei în drumuri la Ilva Mare

Investiție de peste 24 mil. lei în drumuri la Ilva Mare

Un proiect în valoare de 24,23 mil. lei a fost scos la licitație astăzi de către Primăria Ilva Mare care caută un constructor care să reabiliteze mai multe drumuri secundare din comună. Licitația va avea loc în 5 februarie, dată până la care se pot depune ofertele.

Drumurile propuse pentru modernizare iși desfăşoară traseul în zonele de teren intravilan și extravilan al comunei Ilva Mare. În conformitate cu ridicările topografice și tema de proiectare, lungimea totală a drumurilor ce vor fi modernizate este de 11,002.24 m”, scrie în memoriul tehnic al proiectului.

În același document este menționat faptul ca starea tehnică actuală a drumurilor este proastă sau mediocră ș că necesită neapărat modernizare.

În urma lucrărilor care vor fi făcute se urmărește reducerea timpului de deplasare a locuitorilor către zonele de interes, reducerea cheltuielilor cu consumul de combustibili, reducerea noxelor poluante și a prafului, creșterea gradului de accesibilitate la procesul de învățământ a elevilor și reducerea timpului de intervenție a pompierilor, poliției, salvării, etc având ca efecte salvarea de vieti omenești și bunuri.

Categories: Local

About Author