Investiții de 5,5 mil.lei la Zagra pentru modernizarea unor drumuri

Investiții de 5,5 mil.lei la Zagra pentru modernizarea unor drumuri

Banii ar trebui să fie folosiți pentru reabilitarea a 6,8 km de drum comunal și a unor străzi secundare din locaitățile Perișor și Suplai.

În prezent drumul comunal și cele 13 străzi rurale propuse pentru modernizare sunt degradate, pline de gropi și denivelări și au neapărat nevoie de reparații.

Pe listă sunt incluse: DC39A din localitatea Perișor și străzile rurale După deal, Sub comoara, Valea lui Lupan, Pășune, Zăpode, Rujana, Sub buha, La tău, La furcuță, Poienița, Sub Bugnar, La Plăiuț-Cimitirului și Pe Vale.

“Prin realizarea acestui proiect se urmărește să se asigure accesibilitatea unor zone cu potențial la nivel de regiune, unde condițiile economice au împiedicat dezvoltarea regională, economisirea timpului și a carburanților, reducerea costurilor de operare a autovehiculelor, îmbunătățirea capacității portante a drumului”, scrie în expertiza tehnică a acestui proiect.

Modernizarea celor 6,8 km de drumuri presupune asfaltare, amenajarea șanțutilor, a podețelor de acces, montarea unor parapeți de protecție și a indicatoarelor necesare.

Categories: Local

About Author