Investitorii bistrițeni de la PREBET Aiud sunt reclamați la ASF pentru “acțiune concertată”

Investitorii bistrițeni de la PREBET Aiud sunt reclamați la ASF pentru “acțiune concertată”

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) solicită Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să investigheze Prebet Aiud, producător de prefabricate din beton armat. Asociaţia reclamă o concentrare a acţionariatului în cazul companiei, acuzat fiind grupul de investitori de la Bistrița, despre care am relatat AICI.

“Acţionarii Anodin Assets (15,69%), Acord Construct Alt (12.02%) si Ges-Green Energy Specialists (17,51%) acţionează evident concertat în legătură cu societatea. Pe baza diverselor documente disponibile în Monitorul Oficial, din înregistrări la ONRC şi din modul de derulare a litigiilor în care aceste firme sunt angajate rezultă că între cele trei societăţi şi persoanele care le controlează, administrează și reprezintă au existat în trecut și continuă să existe numeroase legături de tipul celor care indică prezumţia de concertare, conform Legii nr. 24/2017, art. 2, 52, 2f”, susţine AIPC într-un comunicat trimis către ZF.

“Conform informaţiilor din presă, de la Registrul Comerţului, din Monitorul Oficial şi de pe portal.just.ro, acelaşi mod de operare al persoanelor implicate in aceasta concertare se poate constata şi în cazul altor societăţi, multe dintre ele ajunse în insolvenţă sau faliment, de exemplu Industrializarea Laptelui SA Bistriţa (INBI)  sau Casa de Investiţii Alianţa”, transmite AIPC.

Prebet Aiud are 72,6 milioane de lei capitalizare, iar de la începutul anului acţiunile sale se tranzacţionează în urcare cu 38,46%, pe fondul unui rulaj de 4,3 mil. lei. Marţi, la ora redactării acestei ştiri, acţiunile PREB aveau un avans de 1,57%. Grupul de investitori de la Bistrița, suspectat de acțiune concercetată, controlează direct cca. 30% din acțiunile Prebet.

Categories: Business in top, National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*