Investitorii ce promit să aducă 7 mil. euro în Parcul Industrial, puși din nou în așteptare

Investitorii ce promit să aducă 7 mil. euro în Parcul Industrial, puși din nou în așteptare

Cei doi investitori care vor să aducă 7 milioane euro în Parcul Industrial Bistrița Sud trebuie să mai aștepte câteva săptămâni până li se va spune dacă sunt acceptați sau nu, conform deciziei de ieri a AGA societății Business Park Bistrița Sud, publicată pe site-ul propriu www.bizpark.ro. Noul motiv? Fluctuația de personal din cadrul firmei-administrator.

Saga celor două companii care și-au anunțat intenția de a concesiona teren și de a investi pe platforma industrială de la Sărata continuă. FAR FOUNDATION SRL a arătat acum o lună și jumătate că vrea să concesioneze 12.000 mp în parcul industrial, pentru a construi o fabrică de elemente prefabricate din beton. Investiția totală ar fi de 6,7 milioane euro. SPECTRUM CONSTRUCT SRL dorește să concesioneze 2.000 mp și să construiască o fabrică de garduri din PVC, cu o investiție de 0,3 milioane euro.

Cei 7 membri AGA de la Business Park Bistrița Sud SRL, companie deținută de Consiliul Local Bistrița, amână să ia o decizie cu privire la acceptarea sau nu a investitorilor, apelând la diverse motive. Întâi au ridicat problema protecției mediului, apoi au existat semne de întrebare cu privire la soliditatea drumurilor din parcul industrial: oare ce tonaj suportă aceste drumuri? A treia oară, în ședința AGA de ieri, au motivat că echipa managerială a parcului este în reconstrucție (după demisia în bloc a fostei echipei) și, deci, investitorii nu au oricum cu cine discuta.

Care să fie motivele reale ale amânărilor continue?

<<Este posibil ca promisiunile investitorilor – sau ale unuia dintre ei – să nu fie atât de “dulci” precum par. Vă dăm un indiciu doar: cum să anunți peste 200 de locuri de muncă într-o unitate tehnologizată care va avea nevoie de maximum 10 oameni?>>, spun surse din mediul de business. Vom reveni, curând, cu detalii asupra acestui subiect.

Precizăm că în Parcul Industrial Bistrița Sud există în prezent 10 investitori care au concesionat teren, câțiva dintre aceștia urmând să-și construiască în acest an unitățile de producție.

AGA societății Business Park Bistrița Sud e compusă din: Remus Titieni (președinte), Ezechiel Ignat (secretar), Maria Cerasela Negrușa, Andrei Kozuk, Gheorghe Sabău, Ioan Radu Uța, Marius Armean.

Noul administrator al parcului, începând de ieri, este Ioan Magda.

Categories: Business in top

About Author