Ioan Neagoș, proprietarul Carmo-Lact: Statul ar trebui să spijine angajatorii să nu trimită angajații în șomaj

Ioan Neagoș, proprietarul Carmo-Lact: Statul ar trebui să spijine angajatorii să nu trimită angajații în șomaj

Unul dintre cei mai mari producători de lactate și brânzeturi din Bistrița-Năsăud, Carmo Lact din Monor, își desfășoară deocamdată activitatea în parametrii normali, având stocurile necesare pentru a onora comenzile. Unul dintre proprietarii companiei, Ioan Neagoș, este de părere că în această perioadă statul ar trebuui să sprijine angajatorii și să îi ajute să plătească salariile angajaților pentru a nu fi nevoiți să îi trimită în șomaj tehnic.

“Statul ar trebui să sprijine angajatorii să plătescă salariile şi să continue activitate, să nu renunţe, să nu trimită angajaţii în şomaj tehnic. Noi am luat măsurile de iginenă necesare, astfel încât oamenii să fie prezenţi la muncă în condiţii sigure. (…) Eu am fost salariat şi pe timpul lui Ceauşescu, iar atunci s-au găsit soluţii, ar trebui urmat acelaşi model. Matriţele BNR trebuie puse în funcţiune, să tipărească bani“, explică Ioan Neagoș.

Compania Carmo-Lact are două secţii de procesare, cu o capacitate de procesare de circa 60.000 de litri de lapte/zi.

„Industria alimentară este foarte importantă. Oamenii trebuie să aibă siguranţa că vom funcţiona, că vor avea ce mânca. (…) Când am văzut ce se întâmplă în China, am făcut şedinţă cu angajaţii şi am luat măsuri de protecţie. Avem noroc că în zona noastră densitatea e mică, dar şi oamenii sunt conştienţi de pericol şi respectă regululile”, a mai spus antreprenorul.

La finalul anului 2018, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe, compania a avut o cifră de afaceri de 90,7 mi. lei şi un profit de 3,1 mil. lei.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*