Ioan Turc anunță mai multe modificări la Linia Verde

Ioan Turc anunță mai multe modificări la Linia Verde

Ioan Turc a anunțat că există foarte multe modificări la proiectul Linia Verde de transport public, proiect care trebuie finalizat în 2023. Chiar dacă e finanțat cu bani europeni, bugetul s-a mărit cu cca. 10 milioane lei, bani pe care îi va plăti municipalitatea. 

„Venim cu foarte multe modificări ale proiectului, dar cu bani de la bugetul local. Și aici mă refer la îngroparea rețelelor de telefonie mobilă și internet, la schimbarea soluțiilor în ceea ce privește pavajul, vom pune un pavaj de calitate în așa fel încât să fie și comod pentru pietoni să arate și bine, de asemenea, vom reabilita carosabilul pe întreaga lungime a Liniei Verzi, pentru că prin proiect avem doar câteva străzi”, a transmis primarul Ioan Turc. 

El a mai spus că ar putea apărea modificări inclusiv la autovehiculele electrice, care nu sunt nici autobuze, nici tramvaie. 

”Urmează să achiziționăm într-o primă etapă alte zece autovehicule electrice. Ne gândim și la anumite modificări pe această componentă. În momentul în care tragem o concluzie, o voi face publică. Deci s-ar putea să mergem pe o altă variantă, tot electrică, dar nu autobuz și nici tramvai, ca să nu se gândească cineva… Pălărie într-un picior, ghici ciupercă ce-i?”, a comentat primarul.

Proiectul Liniei Verzi de transport public prevede reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere pe o nouă rută de transport public, care traversează orașul de la est la vest, operată cu vehicule electrice: Unirea – Calea Moldovei – Gen. Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gh. Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara. 

Pe lângă aceasta, se dorește modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente prin remodelarea trotuarelor, a parcărilor, a spațiilor verzi și a pistelor de bicicliști. În plus, vor fi amenajate și 42 de stații de autobuz curente și 2 stații terminale. 

Lucrările vor fi realizate de firma MIS Grup, în asociere cu Drumserv din Mureș, Electrogrup din Cluj și alți subcontractanți.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*