Ioan Turc e convins că cetățenii vor colecta selectiv mai mult, cu două condiții

Ioan Turc e convins că cetățenii vor colecta selectiv mai mult, cu două condiții

Primarul Ioan Turc a participat la evenimentul organizat de Asociația Municipiilor din România și Ernst & Young, la București, subiectul principal fiind finanțarea sectorului deșeurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Workshop-ul a avut ca punct central îmbunătățirea modului de înțelegere a măsurilor de investiții din cadrul PNRR și a modalităților instituționale de implementare, cu scopul de a crește gradul de conștientizare la nivelul organismelor responsabile de pe plan local. 

”În intervenția mea, am arătat faptul că în Primăria Bistrița se lucrează la tema de proiectare pentru un studiu de fezabilitate care vizează schimbarea variantei actuale (pubele semiîngropate) cu soluția platformelor îngropate hidraulice sau electrice. Mi-am exprimat convingerea că oamenii vor colecta selectiv deșeurile într-o pondere mult mai mare, dar cu două condiții: subiectiv – dacă vor avea încredere că procesul reciclării funcționează corect în toate etapele sale – și obiectiv – dacă vor avea beneficii concrete de pe urma colectării selective. Pe fond, problema va fi soluționată atunci când gunoiul va deveni cu adevărat o marfă într-o economie circulară”, transmite Ioan Turc.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*