Ioan Turc îndeamnă consilierii locali PNL să voteze subvenționarea taxei pe salubrizare

Ioan Turc îndeamnă consilierii locali PNL să voteze subvenționarea taxei pe salubrizare

Liderul liberalilor bistrițeni, Ioan Turc, susține subvenționarea taxei pe salubrizare și îi sfătuiește pe consilierii locali ai PNL să voteze propunerea pe care a anunțat viceprimarul Cristian Niculae (PSD) că o va face Consiliului Local. 

“Îi sfătuiesc să voteze subvenționarea. Este trist că am ajuns aici pentru că Supercom ar trebui taxată pentru nerealizarea contractului. Ar fi trebuit Primăria Bistrița să urmărească în permanență modul în care Supercom își îndeplinește obigațiile, modul în care din puct de vedere calitativ și cantitativ realizează serviciul de salubritate. Cum realizează de fapt colectarea selectivă pentru că din colectarea selectivă ar fi urmat să apară surse de finanțare noi care ar fi permis păstrarea unui preț corect pentru cetățeni, ori noi în Bistrița plătim pentru incompetența și prostia Supercom pe de o parte. Pe de altă parte plătim, din puctul meu de vedere, prețul trădării celor din PSD care în loc să sev alieze cu cetățenii municipiului Bistrița, au fraternizat cu Supercom”, a declarat Ioan Turc la o conferință de presă.

Viceprimarul Cristian Niculae declara în urmă cu câteva zile că va propune Consiliului Local alocarea sumei de 3 mil. lei din bugetul de pe acest an pentru subvenționarea taxei de gunoi. Asta după ce prețul pentru colectarea și trasportul deșeurilor la groapa de gunoi de la Tărpiu a crescut cu 75% la începutul acestui an.

Primarul Ovidiu Crețu nu este însă de acord cu propunerea făcută de Niculae și spune că prin subvenționearea taxei de salubrizare nu se face altceva decât încurajarea bistrițenilor de a produce gunoi.

 

Categories: Local

About Author