Ioana Birta primește un nou mandat ca director financiar al TERAPLAST

Ioana Birta primește un nou mandat ca director financiar al TERAPLAST

Consiliul de Administraţie al TeraPlast SA Bistriţa a decis prelungirea mandatului de director financiar al Ioanei Birta până în septembrie 2027. Ea face parte din echipa executivă a grupului TeraPlast din 2017.

„Mulţumesc întregii echipe TeraPlast pentru încrederea acordată şi vreau să asigur că îmi voi folosi toate cunoştinţele şi experienţa acumulate pentru ca în noul mandat să continuăm munca de succes pe care am derulat-o până acum, să ne dezvoltăm şi mai puternic pentru a face din TeraPlast un jucător relevant, nu doar în România şi în regiune, ci la nivel european”, spune Ioana Birta într-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Înainte de TeraPlast, Ioana Birta a lucrat, pe rând, la PricewaterhouseCoopers, KPMG și Ernst & Young, bifând astfel trei din cele patru super companii globale de audit denumite generic The Big Four.

Ca director financiar la compania bistrițeană, Ioana Birta a avut un rol cheie în echipa managerială care a implementat strategia de transformare a grupului, concretizată într-o dezvoltare accelerată prin investiţii şi M&A, digitalizarea şi automatizarea proceselor, precum şi creşterea transparenţei la nivelul organizaţiei, atât în relaţiile interne, cât şi cele externe, transmite producătorul de materiale de construcţii.

Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Compania are o capitalizare de 1,1 mld. lei la Bursa de la Bucureşti şi este controlată în proporţie de 46,8% de Dorel Goia, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii deţine 12% din capitalul social.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*