IPROEB a mărit salariile tuturor angajaților cu 20% și continuă investițiile

IPROEB a mărit salariile tuturor angajaților cu 20% și continuă investițiile

Acționarii IPROEB SA, întruniți în AGA din 16 ianuarie 2018 au mărit salariile de bază ale angajaților cu 20% și ale conducerii astfel încât acestea să se mențină la aceeași sumă netă pe care aceștia o încasau până la intrarea în vigoare a O.U.G 79/2017. Totodată, AGA a aprobat planul de investiții al companiei pentru primul trimestru.

Cel mai mare acționar al firmei bistrițene este SC Electromontaj SA București, cu 33,37%, restul acțiunilor fiind deținute de mai multe persoane fizice și juridice cu pachete de sub 5%. Între persoanele fizice se numără și verii Nicolae și Ion Dușu, acționari principali și la Electromontaj SA, dar și la CELCO SA (producător de BCA), la EUXIN SA (spații comerciale) sau la operatorul portuar SOCEP. În plus, cei doi dețin și mai multe hoteluri și pensiuni în Mamaia, Neptun și Poiana Brașov. Averea familiei Dușu este estimată la peste 80 milioane de euro.

IPROEB este unul dintre cei mai mari producători de cabluri din județ și a încheiat anul 2016 cu afaceri de 23,1 milioane euro, profitul net depășind cu puțin 1 milion euro. Datele financiare pentru 2017 încă nu au fost făcute publice. Compania este la jumătate față de anul ei de glorie, 2007, când a avut un rulaj de 48,3 milioane euro. Profitul net în acel an era de 6,9 milioane euro. În cei 10 ani trecuți de atunci, IPROEB s-a restructurat și a disponibilizat și 50% din angajați, numărul lor astăzi depășind cu puțin 300.

Președinte al Consiliului de Administrație și director general al companiei este Ioan Chiciudean.

Categories: Business in top

About Author