IPROEB a scăzut cu 17% în primul semestru

IPROEB a scăzut cu 17% în primul semestru

Producătorul de cabluri electrice Iproeb Bistriţa (IPRU), listat la BVB pe segmentul alternativ AeRO, a raportat pentru primul semestru afaceri de 46 mil. lei, în scădere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce profitul net a scăzut cu 66%, de la 4,7 mil. la 1,6 mil., potrivit datelor publicate la BVB.

Totuși, datoriile societății, în valoare de cca. 9.5 mil. lei, înregistrează și ele o scădere semnificativă față de S1 din 2016, cu 51.37%. Managerii companiei susțin că factorii de risc care ar putea afecta lichiditatea Iproeb în perioada următoare sunt posibila intrare în insolvență a unor societăți debitoare, situații care au apărut deja și investițiile puține care există în piață unde e nevoie de produse ale fabricii bistrițene. Vânzările de produse au fost destinate în proporție de 95,82% pieței interne, vânzările pe piața externă înregistrând o scădere cu aproape 50%.

Iproeb SA Bistrița produce o mare varietate de cabluri și conductoare izolate, cabluri neizolate pentru LEA, cabluri din oțel pentru tracțiune, cabluri de legături, izolatoare compozite și lanturi de izolatoare, materiale electroizolante, echipamente electrice. Acționarul principal al Iproeb este compania Electromontaj SA București, cu 33,3%, restul acțiunilor fiind deținute de mai multe persoane juridice și fizice. Firma, condusă de Ioan Chiciudean, a avut 330 de angajați în 2016.

Categories: Local

About Author