IPROEB Bistrița livrează cabluri speciale pentru cel mai mare parc eolian din Moldova, investiție a miliardarului ucrainean Ahmetov

IPROEB Bistrița livrează cabluri speciale pentru cel mai mare parc eolian din Moldova, investiție a miliardarului ucrainean Ahmetov

Compania bistrițeană IPROEB produce și livrează un nou tip de cablu de medie tensiune solicitat la construcția celui mai mare parc eolian din Moldova, investiție a DTEK Renewables International, companie controlate de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov.

„Încă din anul 2019 IPROEB a fost preocupată de producția cablurilor de medie tensiune destinate proiectelor pentru parcurile energetice eoliene și fotovoltaice, fiind clar trendul crescător al investițiilor în acest segment. Pentru proiectul eolian în curs de construcție la Ruginoasa (jud. Iași) soluția aleasă a fost cablul de medie tensiune NA2XS(F)2Y – 20,8/36kV.” – a transmis, pentru Bistrița Business, conducerea companiei IPROEB.

Lucrările de la Ruginoasa includ realizarea reţelei de linii electrice subterane, fundaţiile pentru cele zece turbine eoliene care se vor monta în cadrul acestui proiect, platformele pentru depozitarea echipamentelor, drumurile de acces şi interioare ale parcului eolian.

Lucrările sunt programate a fi finalizate în septembrie 2023. Parcul de la Ruginoasa se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 23 ha. Centrala electrică eoliană va avea o putere instalată de 60 MW şi odată finalizată va livra aproximativ 150.000 MWh/an în Sistemul Energetic Naţional. Investiția totală este estimată la 90 mil. euro.

IPROEB Bistrița, cu un istoric de 45 de ani, este unul dintre cei mai importanți producători de cabluri și conductoare electrice din România și este listat la Bursa de Valori București sub simbolul bursier IPRU.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*