IPROEB Bistrița raportează o creștere de 9% în primele 9 luni din 2023

IPROEB Bistrița raportează o creștere de 9% în primele 9 luni din 2023

Producătorul de cabluri pentru industria energetică IPROEB Bistrița a raportat o creștere a veniturilor cu 9% în primele 9 luni din 2023, față de aceeași perioadă din anul precedent.

Cifra de afaceri a ajuns la 143,9 mil. lei, în comparație cu 132,3 mil. lei în 2022. Totuși, profitul operaţional al perioadei a înregistrat o scadere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, coborând la 13,5 mil. lei. Compania justifică acest regres al profitului printr-un “an caracterizat de oportunități de afaceri nepermanente, care au dus la realizarea unui profit operațional în pondere semnificativă din obiectele de activitate secundare ale societății.”

Valoarea capitalurilor proprii la data de 30 septembrie 2023 este de 142.7 mil. lei, în creştere cu 8,35% faţă de valoarea acestora la începutul anului, ca urmare a profitului realizat. Datoriile totale înregistrate la 30 septembrie 2023 sunt în valoare de 22.4 mil. lei, în scădere cu 30% faţă de valoarea înregistrată la început de an, datorită rambursarii liniilor de credite pentru activitatea curentă.

IPROEB este unul dintre cei mai mari producători de cabluri din România și este listat la BVB sub simbolul bursier IPRU.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*