IPROEB cucerește piața exporturilor și ajunge până în Mexic

IPROEB cucerește piața exporturilor și ajunge până în Mexic

Încă de la începuturile sale, Iproeb a reușit să joace un rol important în industria electrotehnică românească. Prin gama de produse abordate (conductoare pentru linii electrice aeriene, cabluri izolate de energie și semnalizare, echipamente de automatizare și materiale electroizolante), compania a contribuit la dezvoltarea și modernizarea sistemului energetic național sau la realizarea unor mari obiective industriale. După mai bine de 40 de ani,compania își pastrează această faimă.

 Istoric

Înființată în anul 1977, ca fabrică în cadrul combinatului de construcții de mașini al platformei industriale Bistrița, firma a parcurs diverse etape de organizare, rebranduire și schimbare a formei de proprietate.

Prin desprinderea de combinat, în 1982, ea a căpătat statut de întreprindere de sine stătătoare (IPE), pentru ca, după 1989, să-și modifice denumirea în SC Iproeb SA. În urma privatizarii din 1996, unul dintre clienții de top, Electromontaj București devine acționar semnificativ, moment în care activitatea companiei capătă noi dimensiuni. Portofoliul de fabricație s-a îmbogățit cu produse ce înglobează tehnologii moderne sau materiale de ultimă generație, cum ar fi: cabluri de medie tensiune izolate în XLPE, izolatoare compozite pentru stații și linii electrice, stâlpi metalici zăbreliți.

Împreună cu Electromontaj București, Iproeb a echipat o serie de linii electrice LEA 400 kV, vitale pentru sistemul energetic național, printre care: Oradea-Bekescscaba; Reșița-Pancevo; Porțile de Fier- Slatina; Anina- Reșița. ”Avem în portofoliul de clienți cele mai importante companii de construcții montaj sau societăți de transport și distribuție energie electrică din România. La fel de important este și faptul că, încă de la începuturile ei, firma a fost un exportator solid, în special cu conductoare neizolate, pe diverse piețe, cum ar fi China, Brazilia, Turcia sau Israel” spune Adrian Ghingheli, managerul general al Iproeb.

 Realizări în 2018

Cifra de afaceri a companiei a crescut în 2018 față de 2017 cu 6,64 milioane de lei. “Anul trecut a fost un an bun, am avut o creștere de 6,6%. Cca. 70% din producția noastră înseamnă cabluri de joasă și medie tensiune, izolate cu PVC, polietilenă sau cauciuc. Am reușit să ne certificăm produsele în conformitate cu cerințele tot mai exigente ale clienților noștri. Activăm pe o piață concurențială acerbă, iar județul nostru a devenit un pol al fabricației de cabluri, prin cele șase firme de profil. În toate aceste firme regăsim o serie de specialiști care au fost formați la școala <<Iproeb>>, o școală cu care ne mândrim” susține Adrian Ghingheli.

 Prognoza pentru 2019

“Printre realizările notabile din primele șapte luni ale anului curent, evidențiem creșterea cifrei de afaceri cu 7% comparativ cu aceeași perioadă din 2018. Avem un plus mare și la export, 29%, prin cucerirea de noi piețe pentru linii de fabricație cablaje auto (în Moldova, Mexic, Serbia, Tunisia) și prin consolidarea piețelor pentru cabluri si conductoare (Austria, Spania și Ungaria). De asemenea, derulăm un program generos de investiții ce depășeste 5 milioane lei. Sunt create astfel premisele unui an bun, cifrele pozitive din primul semestru validând expertiza noii echipe de conducere, care și-a început mandatul în 2018” – a concluzionat Adrian Ghingheli.

Categories: Business in top

About Author