Klaus Iohannis: Am obținut pentru România 79,9 mld. euro. Pe ce vor fi cheltuiți banii

Klaus Iohannis: Am obținut pentru România 79,9 mld. euro. Pe ce vor fi cheltuiți banii

La finalul Consiliului European de la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România a obținut 79,9 mld. euro din planul de recuperare de 750 mld. și bugetul multianual 2021 – 2027 al UE.

Șeful statului a precizat că banii obținuți vor fi folosiți pentru modernizarea școlilor, refacerea infrastructurii, construirea de spitale și modernizarea marilor sisteme publice.

“După discuţii foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile şi patru nopţi de negociere, am obţinut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de ştiut că o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică”, a declarat Iohannis.

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au ajuns, marţi, în a cincea zi a summitului de la Bruxelles, la un acord asupra bugetului destinat perioadei 2021-2027 și asupra Fondului UE de relansare economică post-pandemie. 

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*