La ferma din Orheiu Bistriței vor fi făcute brânzeturi sub brandul AgroArdeal

La ferma din Orheiu Bistriței vor fi făcute brânzeturi sub brandul AgroArdeal

La ferma familiei Peica din Orheiu Bistriței se lucrează de zor la producerea unor tipuri de cașcaval, telemea, șvițer și chiar și smantână. Cu rețetele se joacă unul dintre administratorii fermei, Vlăduț Pieca.

Tânărul este student la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj Napoca și este extrem de implicat în toate activitățile care se desfășoară la ferma familiei. Vlăduț se ocupă, alături de câțiva muncitori, de îngrijirea vacilor dar și de cultivarea a 200 de hectare de pământ de unde procură hrana pentru animalele de la fermă. Ferma este robotizată și dotată după ultimele standarde atât în ceea ce privește utilajele, cât și echipamentele cu care se lucrează.

Ca element de noutate, încă de luna trecută, Vlăduț s-a pus pe treabă și și-a început activitatea și în sala de procesare a laptelui. Tânărul a testat câteva rețete pentru brânzeturi și smântână.

“Noi obținem zilnic cam 4.000 litri de lapte și am decis să procesăm săptămânal 4.000 de litri pentru a obține brânzeturile pe care dorim să le producem. Facem produse strict cum se obțineau înainte, doar cu cheag și saramură. În produsele noastre nu băgăm absolut nimic, niciun mediu de cultură”, explică Vlăduț Peica.

Deocamdată la ferma de la Orheiu Bistriței au fost testate rețete pentru 2 tipuri de cașcaval, șvaițer, telemea și smântână.

Produsele sunt făcute, iar acum sunt puse la maturat și așteptăm rezultatele”, mai spune Vlăduț Peica.

Deocamdată familia Peica nu a decis cum va scoate produsele pe piață însă au luat în calcul două variante: deschiderea unui magazin propriu cu vânzare stric de produse lactate sau încheierea unui contract cu un alt magazin prin intermediul căruia să facă vânzarea.

În prezent, la ferma din Orheiu Bistriței sunt 300 de vaci care produc anual aproximativ 1,2 mil. litri de lapte.

Categories: Business in top

About Author