Lansare de carte: F.K. Franchy, mare dramaturg sas, scrie despre Bistrița

Lansare de carte: F.K. Franchy, mare dramaturg sas, scrie despre Bistrița

Iubitorii de cultură sunt așteptați în 6 octombrie, începând cu ora 18:00, la Palatul Culturii din Bistrița, unde va avea loc lansarea volumului ”Mafta” de Franz Karl Franchy, tradus în limba română. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Municipal și este adresat publicului larg. Intrarea este gratuită.

Nuvela ”Mafta” a fost publicată pentru prima dată în limba germană, în Berlin (1941).

Hans Georg Franchy, decorat ca cetățean de onoare al municipiului Bistrița în anul 2009, oferă bistrițenilor traducerea în română a acestui volum spectaculos, care descrie aspecte din viața cotidiană a Transilvaniei și a Bistriței. Autorul s-a simțit toată viața legat sufletește de orașul natal Bistrița, acest aspect fiind prezent în multe dintre operele sale.

Prezintă: Claudia Feldrihan și Vasile Duda.

Coordonator: Hans Georg Franchy

Scriitorul de origine germană Franz Karl Franchy, s-a născut la Bistrița în 1896 și este considerat cel mai important dramaturg sas. Acesta s-a stabilit în Austria unde a devenit președintele Societății Scriitorilor din Austria, fiind distins în 1995 cu premiul de stat pentru dramaturgie și marele premiu german pentru povestire.

Categories: Bursa, Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*