LDP SA, firma Consiliului Județean, băgată în procedură de privatizare!

LDP SA, firma Consiliului Județean, băgată în procedură de privatizare!

Consiliul Județean reia procedurile pentru privatizarea companiei Lucrări Drumuri și Poduri SA, unde este unic acționar. Prima fază presupune angajarea unei firme de consultanță care să facă strategia de privatizare.

La doi ani distanță de la momentul în care își propunea să vândă LDP, Consiliul Județean revine la această variantă, deși firma a revenit pe profit. E drept, un profit simbolic, în vreme ce datoriile totale au atins în 2020 pragul de 7,6 mil. lei.

Vinerea trecută, Consiliul Județean a lansat cererea de oferte pentru a găsi un consultant responsabil de întreg procesul ce urmează. Până la 30 septembrie 2021, acesta va presta servicii de analiză și consultanță juridică și va întocmi strategia de privatizare. Bugetul alocat e estimat la maximum 50.000 lei + TVA, iar contractarea se va face prin achiziție directă.

Teoretic, LDP deține active valoroase, în special sediul central (teren și clădiri) din Bistrița, care este însă ipotecat la bănci, în urma unor credite care au fost luate până în 2019. Mai dispune de utilaje, de angajați specializați și chiar de contracte în derulare. Va fi foarte interesantă evaluarea totală a acestor active și prețul de piață al LDP. Poate unul dintre marii constructori locali să înghită micul LDP? Poate, doar să vrea. Dacă nu, imobiliarii vor sta la rând.

Ofertele pentru strategia de privatizare se depun până în 14 iulie, adică peste 2 zile.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*