Legea construcțiilor a fost modificată! Autorizațiile și avizele ar putea fi obținute mai ușor

Legea construcțiilor a fost modificată! Autorizațiile și avizele ar putea fi obținute mai ușor

Parlamentul României a adoptat o propunere legislativă cu privire la o serie de modificări pentru legea 50/1991. Este vorba despre legea care reglementează autorizarea lucrărilor de construcții.

Inițiatorul propunerii legislative, deputatul liberal Florin Roman, susține că “ am numit această lege, legea împotriva birocrației. Este o lege care a spart tiparele puterii statului în fața cetățenilor, care reduce avize și statul la cozi, la mila sau la bunul plac al funcționarului public care nu-și face treaba”.

Așadar, modificările aprobate de Parlament se referă la simplificarea documentației necesare și implicit la reducerea birocrației.

Printre modificările aduse de noua lege se remarcă:

  • Certificatul de urbanism poate fi obținut chiar și în format digital, eliminând astfel statul la cozi, iar termenul de eliberare al acestuia a fost redus de la 30 de zile la 15 zile.
  • Autorizația de construire se va emite în termen de maxim 30 de zile de la depunerea documentației necesare, iar în cazul unor urgențe în termen de 7 zile față de 15 zile cum era înainte

Noua lege, aprobată de parlamentari, așteaptă promulgarea de către președintele Klaus Iohannis și mai apoi publicarea în Monitorul Oficial.

 

Categories: Business in top

About Author