LEONI AG, cu 2 fabrici și în Bistrița, intră în epoca Pierer : acționar nou, conducere nouă, planuri mărețe

LEONI AG, cu 2 fabrici și în Bistrița, intră în epoca Pierer : acționar nou, conducere nouă, planuri mărețe

Începând cu 1 septembrie a.c., grupul german LEONI AG, cu două fabrici și în Bistrița, are un nou Consiliu de Supraveghere, impus de noul acționar unic al concernului, austriacul Stefan Pierer.

Acest organism, similar unui Consiliu de Administrație în România, va fi condus de Friedrich Roithner. “Leoni AG nu are timp de pierdut, această schimbarea operațională trebuie făcută, mai ales având în vedere presiunea competitivă tot mai mare din industria auto”, a spus Stefan Pierer, noul acționar unic al Leoni AG.

În calitate de Chief Finance Officer (CFO), Friedrich Roithner este membru al Comitetului Executiv al Pierer Industrie AG și este în conducerea grupului austriac Pierer de peste 15 ani. Cu o diplomă în administrarea afacerilor, cariera sa profesională i-a oferit o vastă expertiză în domeniul managementului financiar în mediul industrial.

„Un nou capitol a început la Leoni” – a spus și CEO-ul Leoni, Klaus Rinnerberger, recent instalat și el în funcție. „Avem o forță de muncă serioasă, un know-how tehnologic competitiv și o bază de operare solidă; pe scurt, Leoni are toate ingredientele pentru a avea succes pe termen lung. Sarcina mea în calitate de CEO este să mă asigur că exploatăm acest potențial, aștept cu nerăbdare să lucrez cu Friedrich Roithner și cu întregul Consiliu de Supraveghere. În același timp, aș dori să le mulțumesc membrilor care pleacă din Consiliul de Supraveghere pentru angajamentul lor mare față de Leoni în trecut.” – a adăugat Rinnerberger.

Miliardarul austriac Stefan Pierer, până recent doar acționar la Leoni AG, a preluat integral acțiunile concernului german, scufundat în datorii, și promite o capitalizare serioasă pentru continuarea activităților grupului.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*