LEONI Bistrița comite o contravenție și riscă, în cel mai negru scenariu, dizolvarea din oficiu

LEONI Bistrița comite o contravenție și riscă, în cel mai negru scenariu, dizolvarea din oficiu

LEONI Wiring Systems RO, cu sediul în Bistrița, nu și-a depus încă bilanțul contabil pentru anul 2017, deși termenul limită a fost 31 mai 2018. Potrivit Ordinului Ministerului Finanțelor 470/11.01.2018, compania a comis o contravenție și e pasibilă de cel puțin o amendă.

Într-un scenariu foarte “negru”, pentru care există însă legislație, LEONI Bistrița ar putea fi radiată de Oficiul Național al Registrului Comerțului, la cererea ANAF sau a creditorilor, pentru că a întârziat cu mai mult de 60 de zile cu depunerea bilanțului contabil pentru anul anterior.

Cea mai mare companie din județul Bistrița-Năsăud (cu 337 milioane euro cifră de afaceri în 2016 și peste 8.000 de angajați) a evitat să-și depună bilanțul pentru 2017 din cauza unor disensiuni, spun sursele BistritaBusiness.ro, între administratori, în legătură cu ultimul audit. Administratori ai companiei bistrițene sunt Sorin Ghiță (în același timp și director general) și Delia Gianina Hosszu. Aceasta din urmă pare a fi omul de bază al acționarilor germani în România, fiind în același timp administrator și la fabricile din Arad și Pitești.

Conform Legii 82/1991 (Legea Contabilității), “constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se fac de persoanele cu atribuţii de inspecţie fiscală şi control financiar, precum şi de personalul altor direcţii din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, stabilit prin ordin al ministrului finanţelor publice.”

Categories: Business in top

About Author