Francezii de la Leroy Merlin adulmecă un teren la Bistrița

Francezii de la Leroy Merlin adulmecă un teren la Bistrița

Surse din piața imobiliară locală susțin că francezii de la Leroy Merlin, al doilea mare jucător din bricolaj după Dedeman, caută un teren potrivit în Bistrița pentru un viitor magazin. Informațiile se potrivesc cu declarațiile recente ale șefului grupului francez în România, Frederic Lamy. De ce ar veni Leroy Merlin la Bistrița?

Având în vedere declinul puternic al rețelei Ambient, Dedeman s-a trezit la un moment dat defilând aproape singură în Bistrița, pe o piață a bricolajului estimată de BistrițaBusiness.ro la 25-30 milioane euro anual. Retailerii mai mici, gen Influent, Sălăuța, Stilexprima, Macon, Ambient țin, cu greu piept ofensivei Dedeman. Menționăm că la nivel național, Dedeman a avut venituri de 1,1 miliarde de euro în 2016, cu 48 de magazine, ceea ce înseamnă o medie a veniturilor pe magazin de cca. 23 milioane euro. Singurul lucru care ar putea echilibra piața locală de bricolaj este să apară un rival de același calibru, iar după cum au fost anunțate planurile de expansiune, Leroy Merlin e acel rival. Desigur, nu în 2018, dar curând.

Vine Leroy Merlin în zona galeriilor comerciale?

Piaţa românească a amenajărilor interioare este în plin boom şi nu se va opri curând. Atât piaţa imobiliară animată, cât şi creşterea economică de care au început să profite şi oraşele mai mici aduc marilor retaileri din bricolaj creşteri anuale de business de două cifre şi intenţii de expansiune, a declarat şeful Leroy Merlin Romania, Frederic Lamy. Retailerul francez are în prezent 16 magazine în toată ţara, pornind de la doar unul în 2014. “Piaţa ne permite, credem noi, ca până în 2025 să creştem la 35 de magazine în toată ţara“ a spus Lamy. În prezent, compania e într-o asiduă campanie de achiziții de terenuri în mai multe orașe din țară. Tatonări au început și la Bistrița, spun sursele noastre din piața imobiliară locală. În principiu, francezii vor să se orienteze spre partea de sus a orașului, aflată în plină dezvoltare, dar și la distanță de rivalul Dedeman, situat în partea opusă a orașului.

În prezent, în România funcționează 16 magazine Leroy Merlin, cele mai apropiate de Bistrița fiind cele din Cluj-Napoca (două unități) și cel din Târgu Mureș.

 

Categories: Business in top

About Author