Liceul din Căianu Mic vrea să cumpere 8 autoturisme electrice, prin Rabla Plus

Liceul din Căianu Mic vrea să cumpere 8 autoturisme electrice, prin Rabla Plus

Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul”, din comuna Căianu Mic, a lansat licitația pentru achiziția a 8 autoturisme electrice, o investiție estimată la 960.000 lei. Dealerii auto interesați își vor depune ofertele până în data de 7 iulie a.c.

Obiectul contractului îl reprezintă furnizarea a 8 autoturisme noi pur electrice, care sunt silențioase și prietenoase față de mediu. Avantajele în utilizarea unui vehicul electric sunt gradul redus de emisii de tip ardere, ceea ce în timp va conduce la un mediu înconjurător mai curat și costuri de exploatare scăzute. – se arată în caietul de sarcini.

Finanțarea este asigurată integral prin “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024″ în cadrul Rabla Plus”.

Căianu Mic este una dintre comunele din județ interesate să profite consistent de programul guvernamental Rabla Plus și să adauge în parcul său auto și vehicule electrice. În aprilie a.c., Primăria comunei a încercat și ea achiziția a șase autoturisme electrice, prin același program,  estimate la 720.000 lei, dar dealerii auto nu au depus oferte, fiind depășiți de numărul de cereri depuse la nivel național.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*