Lichidatori din Bistrița desemnați să orchestreze falimentul echipei ASA Tg. Mureș

Lichidatori din Bistrița desemnați să orchestreze falimentul echipei ASA Tg. Mureș

Vineri, 13 octombrie 2017, Tribunalul Specializat Mureș a decis intrarea în faliment a Asociației Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureș și a desemnat ca lichidator filiala din Bistrița a RTZ&Partners SPRL. Societatea lichidatoare are sediul central în Cluj-Napoca și s-a ocupat printre altele de insolvența clubului CFR Cluj, dar și de câteva insolvențe sau falimente din județul Bistrița-Năsăud.

RTZ&Partners SPRL a fost fondată de Răzvan Zăvăleanu (42 ani), reputat/ dar și controversat practician în insolvență, și a devenit în numai 10 ani principala rivală a mult mai cunoscutei Casa de Insolvență Transilvania. Zăvăleanu a fost întâi consilier juridic la un combinat chimic, apoi angajat la o firmă de insolvență și în cele din urmă fondator, împreună cu doi parteneri, al propriei case de insolvențe. Astăzi el are un business de succes, cu birouri în Cluj-Napoca, București, Alba Iulia și Bistrița. Pe lângă dosarele răsunătoare la nivel național, cum ar fi CFR Cluj, Moldomin, Romcab, Forte Asigurări, Carpatair, societatea lui Zăvăleanu a gestionat și cazuri de insolvențe sau falimente cu nume mai mici. Cele mai importante la nivel de Bistrița-Năsăud au fost: Gomar Lux, Gomar Electric, Stern&Co sau câteva firme din grupul Topaz, controlat de oamenii de afaceri Pamfil Moisil și Tiberiu Fiscutean, considerați acum 10 ani, potrivit Top 300 Capital, cei mai bogați bistrițeni, cu averi individuale ce depășeau 15 mil. euro.

Primul termen de judecată în falimentul ASA Târgu Mureș – echipă înscrisă în Liga 2 – a fost stabilit pentru 12.01.2018. Regulamentul fotbalistic spune că un club aflat în faliment trebuie exclus din competiţie, dar directorul general al ASA Târgu Mureş, Cristian Cherteş, aşteaptă lămuririle avocaţilor în privinţa desemnării falimentului pentru putea ataca decizia. Acesta dă vina pe decizia Prefectului de a bloca finanţarea din partea Consiliului Local, această decizie ducând la declararea falimentului.

Categories: Business in top

About Author