Licitația de 1,6 mil. pentru Big Brother la gunoaie a fost anulată

Licitația de 1,6 mil. pentru Big Brother la gunoaie a fost anulată

Consiliul Județean a anulat licitația pentru sistemul de monitorizare video a 180 de puncte de colectare a deșeurilor, care ar trebui montate în Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi. Motivul? Au fost primite “numai oferte inacceptabile sau neconforme”.

Inițiată în februarie a.c., licitația, cu o valoare estimată de cca. 1,6 mil. lei, a fost anulată zilele trecute, pentru că ofertele depuse nu au fost în regulă. Cel mai probabil, procedura va fi reluată în lunile următoare.

Investiția Consiliului Județean ar avea ca rezultate amenajarea și echiparea a 4 dispecerate de monitorizare, câte unul în fiecare oraș al județului; supravegherea a 180 de puncte de colectare la nivelul celor 4 orașe; urmărirea și verificarea depozitării deșeurilor menajere selectiv conform inscripțiilor și normelor legale în vigoare; utilizarea înregistrărilor video pentru a dovedi respectarea colectării selective și a faptelor de natură infracțională, cât și respectarea programului de ridicare a deșeurilor; intervenția echipajelor în timp real, dacă operatorul de la dispecerat semnalează fapte de natură infracțională sau contravențională; obținerea facilă de date cu privire la condițiile de colectare deșeuri în vederea luării unor măsuri preventive necesare evitării producerii evenimentelor cu impact negativ; posibilitatea de a transmite mesaje vocale de avertizare în timp real; descurajarea depozitării deșeurilor pe platformele de colectare; descurajarea vandalizării ghenelor de gunoi.

Categories: Brands, Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*