Licitația de 18 mil. euro de la Armată, amânată cu 15 zile

Licitația de 18 mil. euro de la Armată, amânată cu 15 zile

Licitația de 18 mil. euro de la Cazarma Batalionului 812 Infanterie ”Șoimii Carpaților” din Bistrița, care trebuia să aibă loc azi, a fost amânată pentru data de 27 noiembrie a.c., din cauza clarificărilor consistente cerute de constructorii interesați.

Este vorba de una dintre cele mai mari investiții pe construcții civile din județ (cu o valoare estimată de cca. 18 mil. euro) și bătălia în oferte va fi una dură. Toate firmele mari de construcții din județ și-au construit deja asocieri cu “giganți” din domeniu pentru a îndeplini criteriile de participare privind experiența similară. Există și companii mari din țară care vor participa pe cont propriu la licitație, cum ar fi ACI Cluj, sau Strabag – spun surse din piață.

Cazarma Batalionului 812 Infanterie ”Șoimii Carpaților” din Bistrița își va schimba radical înfățișarea, în urma acestei investiții derulate prin Ministerul Apărării Naționale.

Contractul va presupune întâi demolarea pavilioanelor R5, R7, R9, E si L, construcții aflate într-o stare avansată de degradare. În etapa a doua, va fi construit de la zero un pavilion multifuncțional, administrativ și cazarmă, denumit C7, cu regim de înălțime D+P+3E și suprafață desfășurată de 16.560 m2. Vor mai fi construite un pavilion administrativ (cu regimul de înălțime P și suprafață de 724 m2 – pe locul corpului R5), o remiză închisă, parcare tehnică militară, cu regimul de înălțime P și suprafața de 493 m2 (pe locul corpului R7); o altă remiză închisă, parcare tehnică militară, cu regimul de înălțime P și suprafața de 2.067 m2 (pe locul corpului R9).
Valoarea totală estimată a proiectului este de 74,46 mil. lei, fără TVA, iar execuția va dura 3 ani.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*