Licitația de 70 mil. lei a AQUABIS pe zona Sângeorz–Maieru–Ilve–Rodna se tranșează la Curtea de Apel

Licitația de 70 mil. lei a AQUABIS pe zona Sângeorz–Maieru–Ilve–Rodna se tranșează la Curtea de Apel

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a decis luna trecută să oblige AQUABIS la reevaluarea ofertelor depuse în licitația pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în zona Sângeorz-Băi – Maieru – Ilve – Rodna, lucrări estimate la 69,5 mil. lei. Câștigătorul inițial a fugit deja la Curtea de Apel Cluj, fapt care amână începerea lucrărilor.

Licitația a avut loc în 23 martie a.c., iar câștigătoare a fost desemnată asocierea SZABADICS ROMANIA SRL (Satu Mare) – SZABADICS EPITOIPARI ZRT (Ungaria). Prin decizia 1509 din 3 iulie 2023, CNSC a decis ca Aquabis să reia procedura și să reevalueze oferta asocierii MIS Grup – Aqua Serv, competitor ofertant la licitația respectivă.

“(CNSC n.r.) Obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta asocierii MIS GRUP SRL – AQUA SERV SRL, să stabilească ofertele admisibile și să aplice acestora criteriul de atribuire ales.” – se arată în decizia Consiliului.

Asocierea SZABADICS ROMANIA SRL (Satu Mare) – SZABADICS EPITOIPARI ZRT (Ungaria) a contestat la Curtea de Apel Cluj decizia CNSC, deschizând în 18 iulie a.c. dosarul 726/33/2023. Numele SZABADICS ROMANIA mai apare în câteva dosare la Curtea de Apel, ba în calitate de reclamant, ba de intimat – spețe care au legătură cu Aquabis și alte companii de construcții.

Lucrările respective și licitația contestată sunt parte din Master-Planul derulat de AQUABIS cu fonduri europene.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*