Licitație de 12,1 milioane lei pentru regularizarea unui tronson din râul Someșul Mare

Licitație de 12,1 milioane lei pentru regularizarea unui tronson din râul Someșul Mare

Râul Someșul Mare va suferi lucrări de regularizare în valoare de 12,1 milioane lei, între Valea Mare și Lelești în județul Bistrița-Năsăud, anunță Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, care a deschis deja procedura de licitație pentru acest proiect.

Investiția, realizată din fonduri de la bugetul de stat, va începe cel mai probabil în primăvara lui 2018 și presupune reprofilarea albiei pe o lungime de 2,5 km și lucrări de apărare de mal pe o lungime de 1,2 km. Companiile cu experiență în construcțiile hidrotehnice pot depune oferte la Administrația Bazinală până în 7 decembrie la ora 15.00. Garanția de participare este de 121.500 lei. Ofertanții trebuie să prezinte dovada finalizarii în ultimii 5 ani a unor lucrări în domeniul construcții hidrotehnice sau alte lucrări de complexitate superioară celor supuse obiectului achiziției, în valoare cumulată de minimum 11.500.000,00 lei fara TVA însoțită de certificări de bună execuție pentru cele mai importante lucrări. Se va depune o listă cu principalele lucrări similare executate în ultimii 5 ani, iar ofertantul va prezenta mai multe documente pentru dovedirea experienței similar. Totuși, criteriul primar al atribuirii rămâne prețul cel mai scăzut.

Între cele mai puternice companii din acest sector al construcțiilor se numără Hidroconstrucția SA (sucursala Ardeal) și Repcon SA Oradea. Ținând cont de seceta de lucrări scoase la licitație în acest an, ambele companii vor depune cel mai probabil oferte pentru proiectul de pe Someș.

Categories: Business in top

About Author