Licitație de 15 mil. lei anulată de Consiliul Județean

Licitație de 15 mil. lei anulată de Consiliul Județean

Este vorba despre o licitație pentru efectuarea unor lucrări suplimentare pe DJ 172 D, valoarea acestora fiind de 15,1 mil. lei. Motivul anulării licitației este faptul că nu a fost depusă nicio ofertă conformă.

DJ 172 D are o lungime totală de 85,5 km și a fost împărțit pe 5 loturi. Primul lot scos la licitație pentru modernizare are 11,5 km și a fost și acesta împărțit în 2 tronsoane. Licitația pentru tronsonul2 vizează o serie de lucrări suplimentare pentru 6,4 km de drum.

Tronsonul cuprins între kilometrul 5+115 și kilometrul 11+578 are lățimea părții carosabilă variabilă iar structura sistemului rutier, de-a lungul traselui, se află în diferite stadii de degradare“,scrie în proiect.

Lucrările suplimentare se referă în principal la consolidarea versanților, fiind necesare lucrări speciale de drenaj de adâncime (drenuri verticale cu piloți secanți din material granular, evacuate prin drenuri în foraj orizontal dirijat).

De asemenea, este prevăzută construirea a 3 poduri noi peste zone cu alunecări de teren dificil de consolidat prin lucrări realizate doar în zona drumului, lucrări de consolidare cu piloți ancorați dispuși în rambleu (acolo unde panta terenului este foarte mare), respectiv front de sprijin cu piloți ancorați dispuși în debleu (pe zona km 5+950-5+990, unde a fost necesară strămutarea traseului spre debleu pentru a evita zona în care s-a prăbușit un zid de sprijin din gabioane de 7 m înălțime, consolidarea rambleului fiind dificil a se realiza sub trafic).

Cel mai probabil licitația va fi reluată însă deocamdată nu a fost anunțată o altă dată la care să fie programată.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*