Licitație finalizată la CFR: Gara Beclean pe Someș va fi modernizată cu 44 mil. lei

Licitație finalizată la CFR: Gara Beclean pe Someș va fi modernizată cu 44 mil. lei

Sucursala Regională CF Cluj a desemnat Asocierea SC CONSTRUCT ING – SC I.S.P.C.F. SA – SC PRIMA CONSTRUCT SRL – SC PRO AMI´S CONSULTING SRL, câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a clădirilor de călători din stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători.

Oferta financiară a asocierii respective a fost de 37.237.344,50 lei, fără TVA, pentru Lot 1: MODERNIZARE/REABILITARE – STAȚIA CF BECLEAN PE SOMEȘ (Proiectare și Execuție) și de 31.058.695,70 lei, fără TVA, pentru Lot 2: MODERNIZARE/REABILITARE – STAȚIA CF DEJ CĂLĂTORI (Proiectare și Execuție), criteriul aplicat fiind Cel mai bun raport calitate-preț.

Sursa de finanțare pentru modernizarea clădirilor de călători din cele 2 stații de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din PROGRAMUL TRANSPORTURI și de la BUGETUL DE STAT, durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor este de 29 de luni.

𝗠𝗢𝗗𝗘𝗥𝗡𝗜𝗭𝗔𝗥𝗘𝗔 𝗰𝗹ă𝗱𝗶𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗰ă𝗹ă𝘁𝗼𝗿𝗶, 𝗱𝗶𝗻 𝘀𝘁𝗮ț𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗖𝗙 𝗕𝗘𝗖𝗟𝗘𝗔𝗡 𝗣𝗘 𝗦𝗢𝗠𝗘Ș ș𝗶 𝗗𝗘𝗝 𝗖Ă𝗟Ă𝗧𝗢𝗥𝗜, 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗺ă𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲𝗹𝗲 𝗹𝘂𝗰𝗿ă𝗿𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗰𝗶𝗽𝗮𝗹𝗲:

• clădire nouă pentru călători în stația Beclean pe Someș

• clădire modernizată în stația Dej Călători

• spații interioare moderne cu săli de așteptare, case de bilete, spații speciale cu destinația Mama și copilul, spații comerciale

• modernizarea grupurilor sanitare, inclusiv grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități

• modernizarea peroanelor de la linia 2 în stația Beclean pe Someș, respectiv de la linia 1 pentru stația Dej Călători, marcaje direcționale (colorate și tactile) pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, bănci pentru călători, sistem audio și electronic pentru informarea publicului călător, sistem video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare, rețea Wi-Fi etc.

• parcare auto și rastele pentru biciclete

• spații pentru activitate feroviară

• modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulației

• reamenajarea spațiilor verzi

Categories: Bursa, Local, National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*