Licitație lansată pentru construirea noului dispensar medical din Tureac, investiție de 3,77 mil. lei

Licitație lansată pentru construirea noului dispensar medical din Tureac, investiție de 3,77 mil. lei

Compania Națională de Investiții (CNI) scoate la licitație, în 9 mai a.c., proiectarea și construirea unui dispensar medical în localitatea Tureac, comuna Tiha Bârgăului, investiție estimată la 3,77 milioane lei.

Imobilul, în regim P+E, va avea la final o suprafață utilă de 280 mp și va fi construit pe un teren de 1419 mp, aparținând Primăriei Tiha Bârgăului.

„Clădirea în care funcționează actualul dispensar din loc. Tureac, comuna Tiha Bârgăului, se află într-o stare improprie realizării obiectivului, de unitate medicală, aflându-se în stare de degradare avansată. Având în vedere numărul în creștere al populației comunei cât și al localităților aparținătoare, sistemul medical actual este deficitar, cu atât mai mult cu cât zona este una intens circulată, de tranzit, face legătura cu județul Suceava (…) Mai mult, importanța realizării unui astfel de centru medical rezultă și din lipsa unui astfel de obiectiv pe o distanță mare, cel mai apropiat spital fiind Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud situat la aprox. 30 km.” –  arată CNI în caietul de sarcini pregătit pentru licitație.

“Un proiect foarte util și așteptat în comuna noastră, sperăm ca licitația să meargă bine și să ne apucăm de construit cât mai curând posibil, pentru că sănătatea cetățenilor a fost și este o prioritate pentru administrația noastră” – a spus Vasile Șut, primarul comunei Tiha Bârgăului.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*