“Mama” lui DAN STEEL Beclean intră și ea în insolvență, la Negrești-Oaș

“Mama” lui DAN STEEL Beclean intră și ea în insolvență, la Negrești-Oaș

Tribunalul Satu-Mare a acceptat azi cererea de intrare în insolvență a companiei DAN STEEL Negrești-Oaș, pentru datorii ce depășesc 15 mil. de euro. Firma se alătură combinatului de la Beclean, pe care-l deține majoritar, care se află de aproape 5 luni în insolvență.

Deși pentru 2019 a raportat profit net de 9,3 mil. lei, la o cifră de afaceri de 49,6 mil. lei, firma din Negrești-Oaș a ajuns la insolvență, în special din cauza relației directe cu Dan Steel Beclean. Cei mai mari creditori ai companiei – cei care au și cerut insolvența – sunt Unicredit Bank (cu 46,1 mil. lei), OTP Bank (cu peste 20 mil. lei) și ArcelorMittal Zenica (cca. 4 mil. lei).

Aceiași creditori au reușit să obțină insolvența și la Beclean, datoriile totale ale firmei din Beclean depășind 160 mil. lei.

La solicitarea marilor creditori, CITR Filiala Cluj SPRL (fosta Casa de Insolvență Transilvania), în consorțiu cu Prime Insolv Practice SPRL, va prelua cel mai probabil dosarul în calitate de administrator judiciar al DAN STEEL Negrești Oaș, în condițiile în care același consorțiu se ocupă și de insolvența de la Beclean.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*