Marca BISTRIȚAN intră în forță pe piața locală a produselor din carne. Ce aduce, însă, diferit?

Marca BISTRIȚAN intră în forță pe piața locală a produselor din carne. Ce aduce, însă, diferit?

Un nume nou a apărut din această săptămână pe piața produselor de carne din Bistrița, odată cu inaugurarea primelor trei magazine proprii dintr-o rețea mai vastă. E vorba de marca BISTRIȚAN, afacerea familiei Komlosi, care vrea să se ia la trântă direct cu cei mai mari producători locali: Agro Ardeal și Agro Invest.

Familia Komlosi controlează indirect câteva companii care se ocupă cu creșterea porcinelor, cele mai importante fiind Pandora Legend SRL (cu afaceri de 2,1 milioane euro în 2016) și Pig Express Solutions (afaceri de 1 milion de euro în 2016). Ideea de a închide cercul, adică de a avea un abator propriu, carmangerie și magazine de desfacere le-a venit proprietarilor în urmă cu doi ani. “Am plecat la înființarea fermelor de reproducție și creștere de porci, în prezent având o experiență vastă în domeniu, și am continuat cu reinvestirea profitului realizat pentru extinderea acestor ferme. În paralel am conceput proiectul actual, cel al abatorizării și carmangeriei sub brandul BISTRIȚAN – bucate adevărate structurat așa cum doream noi. A trecut ceva vreme până când toți factorii necesari unui proiect de mare anvergură s-au conjugat. Suficientă libertate de creație, suficient de mult timp care sa fie alocat infrastructurii, suficientă maturitate în prezentarea riscurilor de piață și, nu în ultimul rând, suficiente resurse financiare. Și munca a început acum aproximativ 2 ani. Încet, dar sigur, s-a conturat, a prins consistență și s-a născut proiectul” povestesc managerii afacerii pe site-ul de prezentare, www.bucateadevarate.ro .

În prima etapă, au fost deschise trei magazine, pe B-dul Independenței, pe General Grigore Bălan și în Ștefan cel Mare. Urmează și altele, foarte curând. Ceea ce propun investitorii sunt un concept nou de amenajare a unui magazin de profil (și chiar arată spectaculos – n.r.) și o gamă de produse din carne de porc, pasăre și vită preparate după rețete cu adevărat tradiționale. De aici și sloganul “Bucate adevărate”. Carnea de porc provine din fermele proprii, de la Șieu Măgheruș, iar cea de pasăre și vită de la parteneri de încredere ai Bistrițan. Surpriza e că în magazine găsești mai mult decât produse din carne. Oferta e completată de murături, brânzeturi și alte bunătăți pe care clienții sunt poftiți să le descopere.

Familia Komlosi mai are și alte afaceri, în special în imobiliare și comerț.

Categories: Business in top

About Author