Marcel Boloș, un prieten al bistrițenilor, devine ministru al Cercetării

Marcel Boloș, un prieten al bistrițenilor, devine ministru al Cercetării

Marcel Boloş, un bun prieten al bistrițenilor, este noul ministru al cercetării, inovării şi digitalizării după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire în funcţie, iar tot vineri a avut loc şi ceremonia de învestire în funcţie a lui Boloş.

Boloş nu este pentru prima dată în fruntea unui minister, în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020 a fost ministrul fondurilor europene, în timpul guvernului condus de Ludovic Orban.

În prezent, Marcel Boloş este consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă în domeniul finanţelor, bugetului şi al fondurilor europene şi directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, funcţie pe care o ocupă din 2017.

Înainte de a ocupa funcţia de director general al ADR Nord-Vest, Boloş a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în perioada 2013 – 2015, şi în cel al Dezvoltării Regionale şi Turismului, între 2012 şi 2013. Între anii 1993 si 2012 acesta ocupand diferite funcții și in cadrul Primăriei Oradea. Începand din luna octombrie a anului 2015 și până în prezent Marcel Boloş este şi profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea. În perioada 1999-2015, el a mai predat la aceeaşi facultate ca: asistent universitar; lector universitar doctor şi conferenţiar universitar doctor la catedra de Finanţe-Contabilitate.

Noul ministru al cercetării, inovării şi digitalizării are un doctorat în contabilitate, obţinut de la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, şi este licenţiat în inginerie electromecanică şi finanţe-asigurări.              

Marcel Boloş a publicat sau a contribuit la diferite lucrări şi articole de specialitate în domeniul economic.

Conform unui interviu acordat de Marcel Boloş publicaţiei locale cluj24.ro, noul ministru al cercetării şi inovării este şi preot ortodox. Acesta a devenit preot la vârsta de 40 de ani, după ce a terminat facultatea de teologie ortodoxă. Deoarece prefera sa separe biserica de activitatea sa profesională, alege ca în CV-ul sau să nu menționeze și studiile teologice.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a rămas fără ministru după ce Florin Roman şi-a dat demisia la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, în urma unei anchete a jurnaliştilor Libertatea după ce aceștia au dezvăluit că ar fi minţit în CV în legătură cu studiile sale şi că ar fi plagiat lucrarea de masterat.

Categories: Local, National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*