Mare iubitoare de artă, Primăria Bistrița a alocat 3 milioane lei pentru o statuie în Piața Unirii

Mare iubitoare de artă, Primăria Bistrița a alocat 3 milioane lei pentru o statuie în Piața Unirii

Primăria Bistrița a prins în proiectul de buget pentru 2018 suma de 2,61 milioane lei pentru realizarea unui grup statuar în Piața Unirii, lângă biserica de lângă Coroana. În plus, 35.000 lei au fost alocați pentru un concurs de soluții cu privire la același obiectiv. Cât de utilă este acum bistrițenilor această investiție?

Bugetul Bistriței pentru 2018 conține o serie de investiții bizare, unele priorități stabilite de executivul Primăriei fiind în discordanță cu nevoile acute ale orașului. Una dintre acestea este grupul statuar gândit pentru Piața Unirii. Este oare momentul să plătim din bani publici aproape 3 milioane lei (cca. 700.000 euro) pentru…o statuie? Ce altceva putea face Primăria cu acești bani? De exemplu, putea construi rapid acel incubator de afaceri pentru start-up-uri, putea reabilita complet încă o școală sau două, putea repara câteva străzi, putea să aleagă o stradă aflată în întuneric și să o aducă în secolul XXI, luminând-o. Putea să cumpere publicitate tot anul pe National Geographic, promovând Bistrița pentru turiștii străini. Putea să investească în educație, derulând în forță un proiect de creare a forței de muncă pe câteva domenii deficitare sau de viitor (IT, construcții, textile, mase plastic, transporturi).

Sunt atât de multe lucruri urgente de făcut pentru viitorul orașului, încât, oricât am fi de iubitori de artă, grupul statuar de 3 milioane de lei sigur mai putea aștepta. Detalii despre obiectivul respectiv nu au fost făcute publice, prețul lui pare însă piperat. De fapt, de ce să ne mirăm atâta, câtă vreme tot în bugetul orașului pe 2018 au fost prinse două plăcuțe indicatoare pentru alte două statui din oraș la prețul de 6000 lei bucata? Iar dacă mica plăcuță pe care scrie personajul reprezentat în statuie ne costă 6000 lei, vă mai mirați că statuia în sine face 3 milioane?

Categories: Local

About Author