Masterplanul de apă și canalizare, în linie dreaptă! Se licitează primul lot din proiect

Masterplanul de apă și canalizare, în linie dreaptă! Se licitează primul lot din proiect

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, anunță că primul lot din cele 12 ale Masterplanului de apă-canal din Bistrița-Năsăud, a fost scos deja la licitație.

Aceasta este cea de-a doua etapă a Materplanului de apă și canalizare, iar în primul lot sunt incluse următoarele comune: Lechința, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie și Budești.

Este un proiect de finanțare pe care l-am semnat în urmă cu aproximativ trei săptămâni cu Ministerul Fondurilor Europene, un proiect de aproximativ 240 de mil. euro. Primul lot e cel legat de aducțiunea de apă de la Bistrița până la Lechința și rețelele de apă din zona de câmpie: Lechința, Sînmihai, Micești, Budești. Și următoarele loturi, din două în două săptămâni vor fi încărcate pe SICAP. Deci din două în două săptămâni urmează ca colegii noștri de la Aquabis, cu cei de la ADI Apă-Canal să continue încărcarea pe SICAP și derularea licitațiilor pentru achiziția publică a constructorului“, a explicat Radu Moldovan.

Masterplanul de apă și canalizare prevede următoarele lucrări: 603,060 km de rețea de apă potabilă (nouă), 44,643 km rețea de apă potabilă (reabilitată), 8 stații de tratare apă, 41 de rezervoare înmagazinare, 79 stații de pompare apă, 11 surse de apă, 198,400 km rețea de canalizare (nouă) și 14,636 km rețea de canalizare (reabilitată), 110 stații de pompare ape uzate, 3 stații epurare ape uzate, 1 instalație de uscare și valorificare 

În proiect au fost incluse următoarele orașe și comune: Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Bistrița Bârgăului, Braniștea, Budacu de Jos, Budești, Căianu Mic, Cetate, Chiochiș, Ciceu-Mihăiești, Coșbuc, Feldru, Ilva Mare, Ilva Mică, Josenii Bârgăului, Lechința, Leșu, Livezile, Lunca Ilvei, Maieru, Matei, Mărișelu, Miceștii de Câmpie, Milaș, Nimigea, Petru Rareș, Poiana Ilvei, Rebra, Rebrișoara, Rodna, Runcu Salvei, Salva, Sânmihaiu de Câmpie, Spermezeu, Șieu, Șieu-Măgheruș, Șieu-Odorhei, Târlișua, Teaca, Telciu, Tiha Bârgăului, Uriu, Zagra.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*