METALLER continuă investițiile și pregătește expansiunea spre Europa și SUA

METALLER continuă investițiile și pregătește expansiunea spre Europa și SUA

Unul dintre cei mai dinamici producători de tâmplărie PVC și de aluminiu din regiune, METALLER, brand deținut de familia Gorea, face o nouă investiție, de cca. 400.000 euro, în utilaje de ultimă generație pentru secția de înfoliere și intensifică exporturile în Europa dar și în SUA.

Noua investiție va ajuta compania să aibă termene de livrare bune în piață pe o gamă diversificată de culori. Linia de înfoliere va avea o capacitate ridicată de producție, astfel că va putea presta servicii și pentru terțe părți. Secția de rulouri/raffstore exterioare din aluminiu a Metaller va fi aproape complet automatizată cu aceste noi echipamente.

Pentru 2022, compania intenționează să dezvolte ideea “Partener Metaller” – un concept de business la cheie pentru cine dorește o afacere în acest domeniu. Conceptul va presupune un showroom personalizat, exclusiv cu produse Metaller – tâmplarie PVC / Aluminiu, uși de intrare, rulouri și raffstoruri exterioare. Pentru această expansiune (similară francizei), compania are deja discuții atât în România cât și în Europa (Anglia, Irlanda, Spania, Italia).

În anul curent, produsele Metaller au început să fie livrate atât în Europa, în țări precum Italia (unde există deja o echipă de vânzări), Franța, Spania, Germania, Belgia, Anglia, Irlanda, dar și în SUA, unde Metaller a semnat deja un contract prin care speră să aiba acces la o piață nouă.

Compania a reușit în primăvara trecută să achiziționeze hala de producție de 5.500 mp și terenul de 2 ha aferent acesteia care au aparținut în trecut grupului Gomar, lângă Bistrița. În paralel, prin programul IMM Invest, a finanțat achiziția utilajelor și echipamentelor necesare producției de tâmplărie, printre care o linie Rotox complet automatizată. În aprilie a.c. a pornit producția, în urma unei investiții totale de cca. 3 mil. euro.

Metaller estimează să închidă anul cu venituri de cca. 3 mil. de euro.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*