METROPOLIS, în insolvență, propune un plan ambițios de reorganizare! Pe ce se bazează el?

METROPOLIS, în insolvență, propune un plan ambițios de reorganizare! Pe ce se bazează el?

Compania Metropolis Grup, care operează Hotelul Metropolis 5* și are afaceri în domeniul jocurilor de noroc, a propus recent un plan de reorganizare, menit să scoată firma din insolvență, să plătească datoriile către creditori și să o ducă pe profit în următorii 3 ani.

Planul de reorganizare a fost realizat de administratorul special al companiei, Rodica Șoiman, și va intra în vigoare după confirmarea sa de către judecătorul sindic desemnat de instanță. Proiectul pornește de la o analiză complexă a situației actuale a Metropolis Grup și demonstrează că firma are șanse de redresare, mai ales că indicatorii financiari ai activității s-au îmbunătățit consistent în 2018. De exemplu, veniturile au crescut la nivel de 2018, în timp ce pierderile s-au diminuat.

“Obiectivul major al planului de reorganizare îl reprezintă plata creditorilor într-un procent cât mai ridicat, concomitent cu redresarea debitoarei Metropolis Grup”, arată administratorul special al companiei. Acesta se bazează pe creșterea gradului de ocupare a hotelului (spre 80%) prin promovarea unor pachete de weekend vandabile și atractive pentru clienți din județele limitrofe; pe creșterea restaurantului Metropolis, prin sporirea numărului de clienți din segmentul a la carte și prin atragerea de noi clienți promovând mai bine chef-ul; pe dezvoltarea atractivității centrului de conferințe Metropolis, creând activități precum concerte, petreceri tematice, stand-up comedy, conferințe naționale; pe fidelizarea clienților SPA Metropolis – oferindu-le pachete integrate (relaxare-înfrumusețare) și aducându-le antrenori personal de prestigiu din oraș; pe creșterea numărului de clienți ai cinema Metropolis – prin încheierea de parteneriate cu distribuitorii de film și extinderea numărului de locuri; pe controlul în timp real al costurilor; scăderea costurilor fixe de operare; renegocierea contractelor cu furnizorii; pe extinderea și consolidarea operațiunilor în activitatea de jocuri de noroc (săli de jocuri, Casino Live, închiriere aparate de jocuri); pe valorificarea bunurilor imobile și mobile care nu servesc planului de reorganizare.”

Planul prevede creșterea cifrei de afaceri cu 50% în fiecare an din cei 3 propuși și intrarea pe profit după al doilea an. Din valorificarea activelor imobile și mobile de care nu mai este nevoie și prin recuperarea de creanțe, compania estimează că va încasa 19,1 milioane lei.

Cele mai mari datorii ale Metropolis Grup sunt către Phoenix Games (firmă „înrudită” – 66,4 milioane lei) și statul român (prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Cluj și prin Finanțele bistrițene – peste 10 milioane lei). Planul de reorganizare propus ar evita o eventuală procedură de faliment, care ar fi mult mai dăunătoare pentru toate părțile, mai spune administratorul special. În cazul falimentului, valoarea totală a bunurilor companiei nu ar reuși să acopere mai mult de 36,94% din valoarea totală a masei credale, orașul ar pierde singurul hotel de 5*, 77 de angajați ar rămâne fără locuri de muncă. În cazul acceptării planului de reorganizare, compania își asumă că își va achita datoriile în proporție de 100%.

Categories: Business in top

About Author