Milionarii de la European Drinks studiază MIS Grup ca posibil partener pe imobiliare

Milionarii de la European Drinks studiază MIS Grup ca posibil partener pe imobiliare

Proprietarii grupului European Drinks, frații Viorel și Ioan Micula, ar putea deveni parteneri de business cu o companie mare de construcții din Bistrița-Năsăud. În weekend-ul trecut, Viorel Micula a fost zărit studiind ansamblul imobiliar pe care MIS Grup îl construiește în Bistrița, lângă B1 Retail Park.

Frații Micula, cu afaceri de sute de milioane de euro în diverse industrii dar faimoși pentru băuturile răcoritoare Frutti Fresh și pentru apa Izvorul Minunilor, intenționează să intre puternic în piața imobiliară din București și Oradea, unde dețin, cumulat, peste 2,5 mil. mp de teren, potrivit presei centrale. Aceste terenuri ar fi fost cumpărate înainte de 2007, spune aceeași sursă, iar un prim proiect imobiliar ar putea începe chiar în acest an în București.

Vizita în șantierul de la Bistrița spune că frații Micula sunt interesați ori de soluțiile tehnice adoptate de MIS Grup la blocul de pe Calea Moldovei, ori doresc să intre într-un parteneriat cu compania bistrițeană, care să execute lucrări de construcții în viitoarele proiecte din București și Oradea.

Contactat de BistritaBusiness.ro, Petrică Fărcaș, directorul executiv al MIS Grup, a confirmat vizita și interesul fraților Micula, și a precizat că există discuții incipiente pentru o posibilă colaborare în viitorul apropiat.

Frații Micula au câştigat în 2019 procesul declanşat împotriva Statul Român, care a fost obligat la despăgubiri de 400 milioane de euro pentru revocarea stimulentelor acordate pentru investiţii în zone defavorizate. În plus, antreprenorii consiliază un fond de investiții suedez care dorește să plaseze bani în investiții din România.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*