Ministerul Fondurilor Europene a obținut 1 mld. euro pentru IMM-uri de la Comisia Europeană

Ministerul Fondurilor Europene a obținut 1 mld. euro pentru IMM-uri de la Comisia Europeană

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat creșterea până la 1 mld. euro a sumei alocate relansării operatorilor economici – bani europeni și fonduri de la buget – în urma negocierilor cu Comisia Europeană.

“Ajutorul pus la dispoziţia IMM-urilor a fost de 500 de milioane de euro, apoi s-a vehiculat în spaţiul public suma de 750 de milioane iar astăzi putem spune că, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, am obţinut o sumă totală de 1 miliard de euro, inclusiv sprijin din bugetul de stat”, a declarat ministrul Boloş.

Suma de 1 mld. euro este complementară lansărilor de proiecte ce se au în vedere pentru încurajarea antreprenoriatului în economia post pandemică.

Ministrul Marcel Boloş a anunţat că va avea consultări cu mediul bancar pentru a concepe un mecanism în premieră în România.

“Pentru a simplifica şi debirocratiza procesul de evaluare şi selecţie a proiectelor de fonduri europene avem în vedere un mecanism prin care proiectele destinate mediului de afaceri să beneficieze de o evaluare a bancabilităţii care să simplifce la maximum evaluarea tehnico financiară”, a mai spus Boloș.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*