Ministrul Agriculturii a vizitat Pombis, Agro-Ardeal și fabrica de lapte a companiei Centana

Ministrul Agriculturii a vizitat Pombis, Agro-Ardeal și fabrica de lapte a companiei Centana

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a venit astăzi în Bistrița-Năsăud unde a vizitat câteva companii. Prima oprire a fost la ferma pomicolă a companiei Pombis, apoi a vizitat fabrica de lapte pe care compania Centana o are în Parcul Industrial și a încheiat cu ferma deținută de Agro-Ardeal la Jelna.

Am fost astăzi, alături de ministrul agriculturii, Adrian Oros, în vizită la câteva din fermele județului Bistrița-Năsăud, pentru a asculta problemele reale cu care se confruntă fermierii și pentru a veni în sprijinul lor”, anunță prefectul Stelian Dolha.

Ministrul Oros a avut programată pentru astăzi și participarea la o ședință la Prefectura Bistrița-Năsăud unde a discutat cu specialiști în agricultură și cu mai mulți fermieri.

Din nefericire, pierderile înregistrate în ultima perioadă în sectorul agricol au fost substanțiale. Peste cele cauzate de pandemia de coronavirus, s-au adăugat pierderile cauzate de inundațiile din ultimele săptămâni și, în plus, pierderile cauzate de seceta prelungită.Consider că, un sprijin adecvat poate face ca agricultura să devină un motor economic de creștere, pentru că are potențial de dezvoltare. Pe fondul restricțiilor, a circulației mai dificile a mărfurilor, produsele autohtone sunt căutate, nevoia de cumpărare orientându-se spre produsele interne și agricultura națională”, a mai adăugat prefectul Dolha.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*