Ministrul Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august

Ministrul Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a anunțat aseară că alocațiile pentru copii vor crește începând cu 1 august cu circa 15% și că o nouă majorare va fi făcută din 1 ianuarie 2021.

Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a subliniat ministrul Cîțu.

De asemenea, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul va majora alocaţiile copiilor în mai multe etape, arătând că procentul şi ritmul de creştere în cazul acestora depind de prognoze.

La ora actuală suntem în evaluarea posibilităţilor efective de a susţine o creştere a alocaţiilor. Ce pot să vă spun sigur este că vom creşte alocaţiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creştere a alocaţiilor şi ritmul de creştere a alocaţiilor depind de prognozele pe care le vom face”, a spus Orban

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*