Ministrul Muncii propune vouchere în loc de bani pentru alocațiile copiilor

Ministrul Muncii propune vouchere în loc de bani pentru alocațiile copiilor

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, spune că uneori părinţii folosesc alocaţiile copiilor şi pentru alte cheltuieli decât cele pentru creşterea copiilor, ba chiar că uneori se mai joacă şi la păcănele. Tocmai din acest motiv, ministrul propune ca în locul banilor de alocație să fie date vouchere.

“Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor mai beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului. Se mai joacă şi la păcănele”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de socializare.

Guvernul are în plan ca alocațiile pentru copii să fie înlocuite cu vouchere, pentru a se asigura că părinții folosesc acești bani pentru a achiziționa exclusiv produse pentru copii.

“Nu am luat nicio decizie în privința alocațiilor, am vorbit doar despre faptul că există și alte modele. În alte țări există un stimulent pentru familiile cu mai mulți copii, ca de exemplu o reducere a impozitelor. Este, de fapt tot un stimulent. Mai există și varianta în care alocațiile să fie acordate sub formă de vouchere, care să poată fi folosite doar în interesul copiilor”, explică premierul Ludovic Orban.

Categories: National

About Author